Our advice to PM (for the benefits of UMNO & all the people)

Our advice to PM (for the benefits of UMNO & all the people)

Friday, January 8, 2010

Nizar eksiden, kereta terbalik

Bekas MB Perak Nizar dikhabarkan eksiden kereta

Habis terbalik empat-empat tayar ke atas, dah macam kura-kura

Gua bukan lah bertepuk tangan tanda suka,

Tidak juga gua tak bersimpati atas nahas yang menimpa

Dah malang tak berbau, nak buat macamana?

Apa yang gua tau, tempat tu dekat Bangunan UMNO, dekat juga dengan Istana

Speed limit dah ditetapkan, 60km/j kepada semua kenderaan beroda

Mana mungkin boleh terbalik, kalau diikut speed limit yang tertera

Ini mesti Nizar bawak kereta laju giler

Ada orang kata dia mabuk, ish, tak baik buat fitnah, dosa.

Takkan la pemimpin PAS minum arak, gila apa?

Tapi ramai yang cakap dia mabuk, gua pun confused, ye ker?

Bila dipikir balik, tengok sejarah tahun 2008-2009, mungkin betul juga

Tapi bukanlah mabuk arak, tapi mabuk kuasa....

Polis Trafik, apa lagi? Pegi la siasat, cari punca

Kalau betul dia cuai dan laju, saman je

Lepas tu, gantung lesen dia setahun dua...

Itulah, Nik Ajis, jangan suka cakap orang lain celaka...

Siap nak berdoa pecah perut orang yang kononnya menganiaya

Akhirnya? Kita tengok sapa yang kena....

Apapun, gua doa semoga Nizar cepat sembuh dari kecederaannya

Lepas ni, bawak kereta ingat-ingat lah dunia

Mudah-mudahan masa dalam hospital tu, dapat hidayah dariNya

Bolehlah bertaubat sebelum musibah lain datang melanda....

1 comment: